nedelja, 5. avgust 2018

Eksperiment z žitaricami in testeninami

Zopet se je zaključilo eno izmed eksperimentalnih obdobij in sicer z žitaricami in testeninani. Smisel eksperimenta je bil v tem, da sem uživala tudi bolj takšno hrano, ki ne vsebuje dosti vode. Na začetku je bil rezultat kar v redu, globoko sem spala brez da bi hodila na vodo ponoči, ni bilo sanj in spočila sem si. Vendar so se sčasoma pojavile težave zaradi težje prebave, zapacanega črevesja in začela sem se rediti okoli pasu ter največ v trebuh. Razlika med fižoli in žitaricami ter testeninami je v tem, da so mi fižoli lepo oblikovali telo in ni prihajalo do prekomerne teže. Gradile so se mi mišice in kosti. Pri žitariccah in testeninah pa tega nisem opazila. Preizkusila sem žitne testenine in riževe. Vse so bile brez glutena, brez jajc in soje, brez dodanih soli in sladkorjev.

Še najbolj so se obnesli moji kruhki iz ovsa, ki sem jih naredila sama. Pa poglejmo kako. Nabavila sem goli oves z ekološke kmetije Darja iz Mošenj, ki se mi je do sedaj najbolj obnesel. Oves sem zmlela na grobo v kavnem mlinčku. Dodala sem malo vode in dobro premešala. Nastala je gosta zmes, ki sem jo razporedila v pekač, dodala pri nas vzgojene šampinjone in spekla v pečici. Kruhki so bili hrustljavi in nasitni. So mi pa na hitro dvignili sladkor v krvi in se naložili v salo, kar zame ni sprejemljivo. Iščem hrano, ki se v kri izloča postopoma, kar so do sedaj bili le fižoli. Najhitreje so se mi v kri izločile testenine, kar je pri meni povzročilo težko dihanje, čudno agresivno počutje, nestrpnost, bolečine v križu, trebuhu in stegnih, podivjanost hormonov, boleče prsi, zaspanost in utrujenost ter občutek lakote.






Ni komentarjev:

Objavite komentar