Za nami je nov eksperiment. Do sedaj se že nekaj mesecev odlično obnese prekuhan in prepražen fižol. ki na moje zdravje odlično vpliva. Nisem več presuha, tudi trebuh, ki mi je zrasel zaradi uporabe predelanih rastlinskih maščob, je počasi splahnel, gre pa res počasi. Počutim se odlično. Priprava take hrane pa terja nekaj časa in potrpežljivosti. Zato sem iskala nekaj, kar bi me rešilo v primeru, da sem nekje, kjer si ne morem pripraviti fižola, kje v mestu ali v hribih, pa da lahko kupim ali nesem s seboj. Pomislila sem na dehidrirano hrano, ki ne vsebuje žit in živalskih beljakovin, sadja in sladkorjev ter predelanih maščob.
Takoj, ko sem se lotila iskanja take hrane, sem prišla do problema, da so večina čipsov in krekerjev narejenih iz žit, krompirja in vsebuje soli, preveč sladkorjev in drugih dodatkov, ki mi delajo težave pri prebavi. Našla sem nekaj čipsov, ki so takoj odpadli, saj so res slabo vplivali na prebavo, povzročali so mi razbijanje srca, prekomerno rast sladkorja v krvi, slabost. Sploh če sem kombinirala s majonezo, čeprav je šlo za navadno rastlinsko majonezo brez dodatkov. Ščipalo me je po želodcu in kilogrami so se mi spet začeli nalagati okoli trebuha ter bokov in zadnjice.
Na koncu so ostali pesini krekerji od Pegana. Nabavila sem jih kar nekaj in podjetje Pegan mi jih nekaj tudi doniralo. Hvala za prijazen in hiter odziv. Pesini krekerji od Pegana so edini ostali v moji prehrani, ker kljub temu, da so rahlo sladki zaradi pese, mi ne povzročajo težav s sladkorji, lahko jih kombiniram s fižolom in se tudi dokaj najem. Najbolj pa so se obnesli v naravi, ko rabim na hitro nekaj sladkorja, ki ga porabim ob naporu. Te krekerje priporočam. Vsi, ki smo v eksperimentu sodelovali, smo imeli enake rezultate. Naslednji eksperiment, ki ga preizkušamo, pa so tekočine.
Ni komentarjev:
Objavite komentar