Delo v vročini in prehrana
Te dni se oba prehranjujeva s presno in s svežo hrano. En teden je že tako. Zahvaljujoč donatorjem. In kako je bilo? Fantastično. Čisto nova izkušnja. Čez dan delava kljub visokim temperaturam. Brez težav sva na soncu in na obali (če odštejem nekaj opeklinc). Za razliko od ljudi, ki v soseščini uživajo meso in druge živalske beljakovine, nama po kosilu ni treba iti počivati. Greva delati naprej, z veseljem in ljubeznijo. Narediva veliko in učinkovito.
delo na roke; odstranjevanje 30 let starih rastlin - bršljana, korenin, podrasti ... ni lahko delo - | ne verjamete? | kar poskusite |
zaraščena primorska posest, delo sredi vročega dneva a figa bo kmalu osvobojena |
končno plavanje na divji obali po enem tednu dela |
Zakaj ni dobro po obroku počivati
Ljudje smo narejeni tako, da bi naj jedli po malo ves čas preko dneva, večinoma sadje, nekaj zelenjave in pozimi kak orešček. Ta hrana, če jo pojemo v zadostni količini, da ne dehidriramo, zadostuje za odlično delo, razvoj telesa in zdrav duh.Ko pojemo obrok, naše telo ne sme počivati. Primati se med obroki ves čas gibljejo. Če gremo po obroku počivati ali da med jedjo ležimo pred televizorjem, tudi sedimo za računalnikom, je to najslabše, kar lahko naredimo zase. Naše telo težko predeluje hrano v mirujočem stanju, hrana začne vreti, gniti in povzroča težave, slabo prebavo, slabo počutje in bolezni. Lahek, prebavljiv obrok poln naravne vode in gibanje sta učinkovita zdravilca za obnovo celic.
Kaj jem poleti
No tole je res en luštkan recept, da si popestrite poletje z novim jedilnikom. Poskusite, neglede na to, ste doma ali na morju.Krasno gresta skupaj lubenica in kuhan krompir. Hehe, hecno zveni, neobičajno in tak je tudi okus, neobičajno dober.
Seveda krompirja ne lupim, ker je domač in ne solim, kuham ga kratek čas nekaj minut v zelo malo vode ali na pari. Lubenica pomaga pri temu, da zaradi kuhane hrane moje telo ne dehidrira tako močno, kar pomeni, da nisem lačna ves čas in me ne začne obleti glava. Če me boli, vem, da sem dehidrirana. Vode pa ne pijem veliko, samo če je nujno, ker drugače uživam raje najčistejšo vodo na svetu - iz sadja.
Zraven sem jedla še čebulo, surov ohrovt, radič, korenje in sveže nabran istrski koromač, ki je dal res mediteranski okus ter aromo.
Seveda sem vse skupaj jedla v miru, počasi, dobro sem zgrizla in v hrani uživala.
p.s. če imam na razpolago elektriko, lubeničko ali pomarančo zmeljem v kašo, v katero potem namočim kuhan krompir, da se napije te vode in ni več dehidriran. Če to naredim nikoli ne čutim dehidracije.
Uživajte in poskusite.
krompir in lubenica z zelenjavo |
krompir v soku lubenice ter marelic z zelenjavo, za konec in začetek pa jabolko |
Ni komentarjev:
Objavite komentar