Kuhan krompir in stročnice
Krompir vrem zelo malo časa. Narezan na drobne kose je zame kuhan že po 3 minutah. Žal se ga ne morem jesti surovega zaradi solanina in drugih toksinov, je pa zelo zelo koristen in ohrani tudi 80% C vitamina, ko je kuhan, kar ne zmore nobena druga rastlina. Kuham ga z lupino vred, kar je v redu saj imam domač krompir. Tudi jem ga z lupino vred. Na začetku sem imela s tem težave, še posebej, če je bil krompir starejši z debelo lupino. Imela sem kislino in pekoč občutek v grlu. Sedaj tega ni več. Očitno se je telo navadilo. Vedno pa zraven pojem še košček surovega krompirja zaradi vnosa encimov.Nekaj časa sva jedla tudi večje količine surovega krompirja. Kak mesec je šlo, potem so se začele težave, bolečine v križu, glavi, slabosti in podobno. Enako je bilo s stročnicami, za katere tako vem, da jih je potrebno nujno prekuhati saj tudi vsebujejo toksine. Stročnice sem povsem nehala jesti. V moji prehrani niso potrebne.
Rada sem delala razne juhe tako, da sem zavrela vodo in skuhala krompir ter dodala kakšno zelenjavo, ko je bilo že malo hladnejše, da se zelenjava ni uničila. Sicer je bilo okusno vendar moram kuhane hrane pojesti veliko, da sem sita, sitost pa ne traja dolgo.
Kuhana hrana mi ne ustreza in si želim, da bi se lahko prehranjevala samo s surovo. Po kuhani hrani takoj začutim glavobol v čelnem režnju, kar naj bi pomenilo dehidracijo telesa.
Kuhana žita
Zelo rada sem si delala razne "polente" iz kuhanih žit (vir: delavnice mag. Stipe Hećimović). Razna žita sem grobo zmlela ter jih skuhala toliko, da so bila mehkejša. To mi je zares ustrezalo svoje čase, tudi me je nasitilo. Nadomeščalo mi je kruh. Kruh in polente so me zelo zelo vlekle, našla sem strokovno literaturo, kjer sem dobila odgovor, zakaj je tako in sedaj raziskujem. Ko bom vedela več, bom dopolnila to poglavje tudi z navedbo vseh virov.Kaljena žita
Kaljena žita bom že vedno uživala vendar v zelo malih količinah, eno žlico nakaljenih semen dnevno. Toliko je dovolj.Pečen krompir
Pečen krompir mi povzroča največje težave, tudi če je pečen na olivnem olju ali v žerjavici. Čutim težo v želodcu in nisem sita. Povzroča mi slabo voljo, depresijo, slabo počutje. Enako velja za vso drugo pečeno hrano.Kruh
Tudi kruh je pečen, moka je predrobno mleta zato se prime na črevesje, kvas spremeni kemijsko strukturo in postane za telo nevaren. Po kruhu ne morem na stranišče dva dni, kar je velik alarm in še takrat grem zelo težko na stran. Preverjanje mojega blata in blata osebe, ki eksperimentira z mano, je pokazalo, da je zaradi kruha blato zelo suho, kar pomeni dehidracijo telesa.Še posebej ne morem na stran, če zraven jem maščobe (avokado, oreščke, semena). Človek bi ostanke hrane moral izločiti po 2 do največ 8 urah, da ima zdravo prebavo in dobro presnovo ter tako ohranja zdravje ter duševno ravnovesje.
Po kuhani ali pečeni hrani mi je zelo vroče. Ponoči ne morem spati. Dvigne se mi pritisk. Imam lahko tudi težke sanje, ki jih na srečo z budnim sanjanjem znam kontrolirati in spremeniti. Postanem utrujena in zaspana. Kuhana in pečena hrana mi povzroča stres, ne morem biti dobre volje, nisem optimistična. Težje se učim in sprejemam odločitve. Nisem dovolj skoncentrirana. Ko spim se mi večkrat pojavi v kotičkih ust slina, ki zna steči iz ust. To je znamenje, da slinavka ne deluje dobro. Takoj se mi pojavijo vaginalne glivice in glivice na rokah, če pojem več kruha pa še po nogah in kandida. Enako se mi je pojavljalo, ko sem še jedla čokolado in sladkarije ter med. Druga oseba ima podobne simptome razen glivic, ima pa veliko kandide.
Ni komentarjev:
Objavite komentar